Menü Bezárás

Implantátum

Bármilyen okból történik is, fogaink elvesztése komoly traumával jár. A fogpótlás készítéséhez alkalmazott hidakat vagy kivehető protéziseket sokan meglehetősen kényelmetlennek és esztétikailag sem megfelelőnek találják. A fogbeültetés, vagyis fogászati implantátum segítségével történő fogpótlás jóval nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít. A tökéletes biztonságérzet mellett a fogimplantátum másik előnye, hogy esztétikai hatása is kitűnő. A fogimplantátum tehát a páciensek életminőségének javítását szolgálja.

A fogbeültetés valójában nem fog-, hanem műgyökér-beültetést jelent. A fogbeültetéshez használatos műgyökereknek napjainkban már több mint száz típusa ismeretes. A beavatkozás előtt minden esetben felmérjük pácienseink állapotát, röntgennel pontosan feltérképezzük anatómiai adottságait, az egészségi állapotáról pedig anamnézis lap segítségével veszünk részletes információkat.

Elkészülési idő

A varratszedésre 7-10 nap múlva kerül sor. 4- 6 hónappal később készíthető el a végleges fogpótlás, amely fix híd esetén 1 hét, kombinált fogpótlás esetén 2 hét alatt készül el.

Implantátum Dental Sárvár