Menü Bezárás

Híd

A fogászati híd helyettesíthet egy vagy több hiányzó fogat is. A foghidak hamis fogai úgy néznek ki és úgy működnek, mint az igazi fogak.

Fogpótlásra legtöbb esetben fogkoronát vagy foghidat alkalmazunk. A fogkorona egy fog esetén alkalmas a fogpótlásra, amelyet ugyanúgy rögzítünk az igazi foghoz. Amennyiben a fog teljesen kihúzásra kerül vagy kiesett, a korona önmagában nem alkalmas a fog pótlására, így a foghíd lesz az egyik lehetőség a foghiány pótlására.

A “híd” kifejezés olyan szerkezetre utal, amely egy vagy több hamis fogat tartalmaz. A szerkezetet gyakran a helyén rögzítjük, egy vagy több koronával a szájban lévő rés mindkét oldalán. Például, ha valaki sérülés vagy hanyatlás miatt az elülső fogakat veszíti el a rés kitöltésére a foghíd tökéletesen alkalmas lesz.

A foghíd egy könnyebb módja a hiányzó fogak pótlásának, hiszen észrevétlenül illeszkedik az igazi fogakhoz, emellett nincs szükség az ínyben történő beavatkozásra, mint a fogimplantátum esetén. Ebből adódóan a foghíd nem lesz olyan tartós, mint egy fogászati implantátum. Vannak esetek azonban, mikor a fogimplantátumra foghidat helyezünk, amely tartósabb, mint az általános foghíd.

Amennyiben valakinek egy vagy több foga is hiányzik az befolyásolhatja a harapást, fájdalmat és étkezési nehézségeket okozva.

Elkészülési idő: 1 hét

fogászati híd Dental Sárvár