Menü Bezárás

Fogkorona

A fogpótlás egyik fajtája a fogkorona, ami tulajdonképpen egy “sapka” vagy “tető”, amit egy meglévő sérült vagy nem esztétikus fogra teszünk rá, hogy megerősítsük az eredeti fogat és megőrizzük annak épségét.

A fogkorona ugyanúgy néz ki, és érzésre is olyan, mint a meglévő fogaink. Egy szépen elkészített fogkorona teljesen élethű, és hosszú évekig tartó megoldást nyújt. A porcelán és a cirkónium korona is fehér porcelánból készül, ami tökéletesen formálható és alakítható a saját fogak színére és formájára, hogy eredeti fog hatását keltse. Végeredményként a fogkoronát és az eredeti fogat szinte lehetetlen megkülönböztetni egymástól.

Fémötvözet + porcelán fogkorona

Egy fémötvözetre porcelánt éget a fogtechnika. A fémötvözet teszi lehetővé, hogy több foghiány pótlására is alkalmazható legyen. A leggyakoribban használt fogászati fémötvözet nem olyan drága anyag, viszont tartalmaz krómot, kobaltot, nikkelt, ami fémallergiás pácienseknél nem alkalmazható.

Arany + porcelán fogkorona

Pl. teleszkóp koronák a pontos fém- fém illeszkedése csak aranyötvözettel valósítható meg. Előnye a jól megmunkálhatóság, polírozhatóság. Fémallergiás pácienseknél is alkalmazható.

Porcelán fogkorona

Alkalmazásával esztétikusabb látvány érhető el. Csak frontfogaknál alkalmazható, ha szóló koronára van csak szükség.

Elkészülési idő: 1 hét

fogkorona Dental Sárvár