Menü Bezárás

Csapos korona

Amennyiben a fog koronai része oly mértékben sérül, hogy azt már töméssel, vagy koronázással nem lehet helyreállítani, abben az esetekben a gyökér megerősítésére van szükség. A gyökérbe vezetett csap segítségével pótolni lehet akár a teljes egészében hiányzó fogkoronát is. Minden olyan foggyökér megmenthető ezzel a módszerrel, amelyik gyökérkezelhető és a csonk pereme az íny szintje felett helyezkedik el.

A fogak csapos felépítését fogszínű, üvegszállal erősített csapok segítségével végezzük. Az üvegszálas csap segítségével megerősített és felépített fog csonkra fémmentes koronák is készíthetők, amelyek esztétikailag magas színvonalat képviselnek.

Nagy mértékű fogkorona hiányoknál, de még egészséges gyökerek esetében a gyökércsatornát az idegek eltávolítása után centrálisan kifúrják és egy – a gyökércsatornába helyezett – csapos műcsonk segítségével állítják helyre. Ezt a gyökércsapos műcsonkot cementtel rögzítik, majd erre készül a korona.

A technikai csap fogtechnikusaink közreműködésével készül el. Komolyabban roncsolt fogcsonkok helyreállításakor készítjük, amennyiben a fogcsonk széle mélyebben az íny alatt helyezkedik el. Bizonyos fogpótlás típusoknál – például kombinált fogpótlásoknál – statikai szempontból inkább öntött fémcsap javasolt.

Elkészülési idő: 1 hét

Csapos korona Dental Sárvár